Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

22.01.2014 11:11

Dziś będąc w sklepie doznałam lekkiego szoku słysząc przypadkiem rozmowę dwóch Pań. Jedna z nich powiedziała, że rosół gotuje maksymalnie 45 minut. Kurcze ja rosół gotuję na maleńkim ogniu i ze trzy godziny. Co to za rosół w 45 minut ? A Wy jak długo gotujecie rosół ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.01.2014 11:17

jak się zagotuje zmniejszam ogień i gotuję na małym ogniu ponad dwie godziny

Wacław

Zadanych pytań: 1269

22.01.2014 11:18

my gotujemy rosół kilka godzin na bardzo małym ogniu,że ledwo sobie " bulgocze "

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.01.2014 11:23

Ja gotuję rosół ok. 3 godziny na bardzo małym ogniu

Odpowiedzi (36)

bogusia19

Zadanych pytań: 7

22.01.2014 11:17

u mnie się gotuje ponad 2 godziny

norweska20

Zadanych pytań: 400

22.01.2014 11:19

około 2 godzin

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

22.01.2014 11:19

U mnie teź do 3 godzin

Czyki

Zadanych pytań: 72

22.01.2014 11:19

Dla mnie, żeby rosół nabrał smaku musi się pogotować ok 3 godzin i tak gotuję na tzw wolnym ogniu:)

bietka

Zadanych pytań: 563

22.01.2014 11:21

no u mnie też rosołek gotuje się 3 godzinki od 9 do 12 :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

22.01.2014 11:22

na małym ogniu pyrka sobie jak dodaję wołowinę to długo około 3 godziny a jak z kurczaka to około godzinę

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.01.2014 11:23

faktycznie rosół błyskawiczny. ja też gotuję zawsze długo

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

22.01.2014 11:23

Ja gotuję dobre 3 godziny :)

Beatris

Zadanych pytań: 43

22.01.2014 11:23

Żeby rosół był "prawdziwym" rosołem powinien "popyrkać" sobie kilka godzin na malutkim ogniu. Wtedy jest najsmaczniejszy.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

22.01.2014 11:24

Dokładnie, ja też na wolniutkim ogniu gotuję około 3 godzin, nie wyobrażam sobie w 45 minut rosołu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak