Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

22.01.2014 11:11

Dziś będąc w sklepie doznałam lekkiego szoku słysząc przypadkiem rozmowę dwóch Pań. Jedna z nich powiedziała, że rosół gotuje maksymalnie 45 minut. Kurcze ja rosół gotuję na maleńkim ogniu i ze trzy godziny. Co to za rosół w 45 minut ? A Wy jak długo gotujecie rosół ?

Odpowiedzi (36)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

22.01.2014 16:55

ja rosół również gotuję bardzo długo i na wolnym ogniu:)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

22.01.2014 17:26

Zawsze gotuję rosół z kilku rodzajów mięsa i w większej ilości. Gotuję go od 3 do 4 godzin, dla mnie rosół gotowany 45 minut to nie rosół :/

Marlenka.S

Zadanych pytań: 70

22.01.2014 17:35

ja też gotuję długo, aż mięso, na którym go robię się rozpada, a szumowiny zawsze można zebrać

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

22.01.2014 19:41

Zależy z czego. Z samego kurczaka- 2 godziny. Z kurczaka z wołowiną - 3 . Z kury do 4 godzin. Oczywiście rosół pyrka. Nie uzupełniam wody. Daję na początku więcej i w trakcie gotowania wygotowuje się połowa do 3/4 objętości.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

22.01.2014 22:05

tak z 5 godzin będzie, moja ciocia gotuje cały dzień na małym ogniu

alaaa

Zadanych pytań: 201

22.01.2014 23:10

hmmm czy to można nazwać rosołem? ja z kurczaka około 2h a taki lubimy najbardziej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak