Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

16.09.2013 21:55

GLUKOZA w proszku, wiem ze sluzy do dekoracji ciast, ale w jaki sposob, czy ktos uzywa jej?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.09.2013 22:48

wiem że glukoza dodawana jest do kupnej masy dekoracyjnej, ja nigdy nie używałam

Gracer

Zadanych pytań: 124

16.09.2013 21:59

z glukozy robi się lukier dekoracyjny o ile dobrze kojarzę

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

17.09.2013 10:36

dadaje się jej do rozpuszczonej żelatyny i zagniata z dużą ilością cukru pudru.W ten sposób robi się plastyczną masę cukrową na powlekanie tortów i robienie ozdób cukrowych na torty:)

Odpowiedzi (15)

plocia

Zadanych pytań: 561

16.09.2013 21:59

Glukoza do ciast pierwsze słyszę, glukozę to brałam gdy byłam w ciąży i była bardzo słodka.

iwi

Zadanych pytań: 115

16.09.2013 22:14

Nigdy o czyms takim nie slyszalam

cooleczka

Zadanych pytań: 539

16.09.2013 22:49

stosuje się ją u niemowlaków do przepajania

Klausia

Zadanych pytań: 251

16.09.2013 23:01

lukier plastyczny się z niej przygotowuje :)

Izabela9

Zadanych pytań: 25

17.09.2013 05:29

Ja jak przygotowuje lukier plastyczny to dodaję glukozę.

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

17.09.2013 06:07

Nigdy nie uzywalam

berys18

Zadanych pytań: 1434

17.09.2013 07:13

tu masz przykład na masę: 400 g cukru pudru 50 g glukozy 2 łyżeczki żelatyny 35 ml wody Żelatynę rozpuszczamy w 35 ml wody i mieszamy z cukrem pudrem i glukoza. Jak już mamy kulę elastycznej masy to ją rozwałkowujemy na placek dość duży, który kładziemy na torcie i ugniatamy

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

17.09.2013 07:20

Może być użyta do masy cukierniczej .

malina

Zadanych pytań: 4

17.09.2013 07:26

ja nie używam tego

Margo1

Zadanych pytań: 2141

17.09.2013 08:04

Również nie używam glukozy .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak