Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

16.09.2013 21:55

GLUKOZA w proszku, wiem ze sluzy do dekoracji ciast, ale w jaki sposob, czy ktos uzywa jej?

Odpowiedzi (15)

Janina

Zadanych pytań: 159

17.09.2013 08:27

Glukozą można słodzić niemowlakom herbatki, poza tym używana jest do masy plastycznej do dekoracji ciast;)

pestka

Zadanych pytań: 424

17.09.2013 08:29

nie używam glukozy do dekoracji ciast

Barbara13

Zadanych pytań: 21

17.09.2013 11:40

z glukozy i cukru pudru robi sie lukier plastyczny do dekoracji ciast i tortow stylem angielskim,kiedys uzywalam w proszku,teraz posiadam specjalna ukiernicza i ma konsystencje gestego karmelu,jest ciagnaca:)

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.09.2013 12:06

Robiłam z niej kiedyś tzw. plastyczny lukier (zwany masą cukrową) - można barwić go dowolnie i wycinać z niego drobniutkie ozdoby :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

17.09.2013 21:34

Nie używałam jej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak