Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kuklik

Zadanych pytań: 604

12.10.2013 06:56

grzyby przesmażone do słoika gotujecie dwa razy czy wystarczy raz i się nie zepsują?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

12.10.2013 10:35

To nawet nie tyle chodzi o psucie w sensie pleśnienia czy kiśnięcia, ale o szkodliwe dla zdrowia toksyny, jakie mogą się w nich wytworzyć, kiedy nie są zniszczone wszelkie drobnoustroje. Stąd najczęściej pasteryzuje się grzyby, podobnie jak mięso, przynajmniej dwa razy w odstępach doby.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

12.10.2013 09:18

gotuję raz lub przesmażam i zawsze pasteryzuję

msmors

Zadanych pytań: 91

12.10.2013 09:28

ja również pasteryzuję 2 razay

Odpowiedzi (19)

okrysia

Zadanych pytań: 79

12.10.2013 06:59

ja grzyby przesmażone mrożę,w słoiku proponowałam bym 2x ale ten drugi raz bardzo krotko

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

12.10.2013 07:24

trzeba koniecznie zapasteryzować, bo inaczej się zepsują

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

12.10.2013 07:27

Ja pasteryzuję dwa razy :)

Izabela9

Zadanych pytań: 25

12.10.2013 07:44

Grzyby zawsze pasteryzuje dwa razy, kiedyś pasteryzowałam raz i kilka słoików się popsuło.

iwi

Zadanych pytań: 115

12.10.2013 07:52

Zawsze dwa razy

Gracer

Zadanych pytań: 124

12.10.2013 08:04

ja bym nie ryzykował i pastreryzował dwa razy

Stenka

Zadanych pytań: 467

12.10.2013 08:19

Nakładam do słoików gotujące i pasteryzuję raz

erym

Zadanych pytań: 24

12.10.2013 08:35

a ja tylko przesmazam i raz pasteryzuje.

Beatris

Zadanych pytań: 43

12.10.2013 08:48

Ja też pasteryzuję tylko raz, ale trochę dłużej (20-30 minut). I nie dodaję do nich cebuli, tylko sól i pieprz.

pestka

Zadanych pytań: 424

12.10.2013 09:41

do słoika nigdy nie daję grzybów przesmażonych, tylko robię gotowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak