Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Obibok

Zadanych pytań: 1

30.12.2016 23:58

ile dodać żelatyny do bitej śmietany?

Odpowiedzi (33)

Madzai

Zadanych pytań: 7

31.12.2016 11:03

ja daję 3 łyżeczki na pół litra płynu

Renata9

Zadanych pytań: 329

31.12.2016 11:07

Daję dwie płaskie łyżeczki na pół litra

anka1988

Zadanych pytań: 25

31.12.2016 11:16

ja na 1/2l kremówki daję 2 łyżeczki

mysza75

Zadanych pytań: 96

31.12.2016 11:22

ja na poł litra dodaję 2 łyżeczki bo nie lubię jak jest twarda potem

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

31.12.2016 11:25

na pół litra 2 łyżeczki

Renataj

Zadanych pytań: 1275

31.12.2016 11:41

Ja daję płaską łyżkę na 0,5 litra śmietany - czyli wychodzi jak u większości: dwie łyżeczki /u mnie płaskie/ na 0,5 litra:)

ilka01

Zadanych pytań: 6

31.12.2016 11:47

3 łyżeczki na pół litra

pestka

Zadanych pytań: 424

31.12.2016 11:49

daję na pół litra śmietany 3 łyżeczki

Ola1984

Zadanych pytań: 295

31.12.2016 13:30

Na pół litra daję 2-3 łyżeczki, możesz też zamiast żelatyny dodać śmietan fix, który utrwali śmietanę - jeśli potrzebujesz jej np do deserów.

Habibi

Zadanych pytań: 690

31.12.2016 14:36

Zależy do czego ta smietana. Jeśli deserowo, jako dodatek lub wierzch np.ciasta/tortu, to tylko troszkę dla utrwalenia jak pisze Alex. Sale np jeśli robię śmietanowca to dodaję mniej więcej 2/3 tego, co bym dała do wody, soku czy bulionu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak