Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Obibok

Zadanych pytań: 1

30.12.2016 23:58

ile dodać żelatyny do bitej śmietany?

Odpowiedzi (33)

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

03.01.2017 18:28

Im mniej, tym lepiej. Jak rozumiem chcesz ją dodać tylko do utrwalenia ubitej na sztywno śmietany. Na 500-600 ml zdecydowanie wystarczy 1 płaska łyżka (2 płaskie łyżeczki). Będzie ona miała nadal konsystencję bitej śmietany, a nie ptasiego mleczka/galaretki.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

04.01.2017 11:33

2 płaskie łyżeczki na pół litra kremówki.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

05.01.2017 20:01

na pół litra - 2 łyżeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak