Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia123410

Zadanych pytań: 22

17.08.2016 00:00

ile wody na paczkę 0.5kg fasoli Jaś?

Odpowiedzi (46)

kd045

Zadanych pytań: 7

17.08.2016 13:36

na paczkę około 2 l

mysza75

Zadanych pytań: 96

17.08.2016 13:49

ja zawsze wlewam tyle wody żeby fasola była przykryta wodą ponad 5 cm nad jej powierzchnią

pestka

Zadanych pytań: 424

17.08.2016 14:01

do moczenia nalewam tyle wody aby było jej nad fasolą przynajmniej 5 cm , a po odlaniu i do gotowania w zależności czy będzie to zupa czy fasolka na gęsto

Konczi

Zadanych pytań: 632

17.08.2016 15:29

fasole płuczę, następnie zalewam wodą by było jej 2 razy tyle co jaśka i moczę, gotuję w tej samej wodzie

Klausia

Zadanych pytań: 251

17.08.2016 17:03

Zawsze robię na oko. Tak z 10 cm ponad poziom fasoli, w razie czego dolewam.

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.08.2016 17:08

Nigdy nie oszczędzamy wody przy moczeniu fasoli, bo musi jej wchłonąć tyle, ile potrzebuje! wtedy pięknie ugotuje się na miękko :)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

17.08.2016 17:32

Zazwyczaj jedna porcja namoczonej fasoli i dwie porcje wody, ale jak większość z Was zalewam tak by fasola była całkowicie pod wodą.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

17.08.2016 17:36

leję "na oko".nawet z 4 razy więcej niż fasoli,zostawiam na całą noc a fasola i tak dużo wypije,wdę do gotowani fasoli wymieniam i jak potrzeba to dolewam wrzątku w trakcie gotowania

Renataj

Zadanych pytań: 1275

17.08.2016 20:34

Do namoczenia wlewam ok. 3 razy więcej niż fasoli i odstawiam na noc. Następnie wodę odlewam, fasolę zalewam świeżą wodą ok. 2-3 cm nad poziom fasoli a w razie potrzeby w czasie gotowania dolewam gorącej.

Marta1986

Zadanych pytań: 859

17.08.2016 20:42

musi pokrywc fasole troszke wiecej nawet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak