Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia123410

Zadanych pytań: 22

17.08.2016 00:00

ile wody na paczkę 0.5kg fasoli Jaś?

Odpowiedzi (46)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

17.08.2016 21:13

wlewam 5-6 cm więcej :) przez całą noc sporo wchłonie

Motorek

Zadanych pytań: 1446

17.08.2016 21:13

odcedzam fasolę po wymoczeniu i nalewam wody tak, aby fasola była pod wodą. Podczas gotowania jak jest taka potrzeba to troszkę dolewam.

gosia1988

Zadanych pytań: 526

17.08.2016 22:20

Fasolkę moczę przez noc, odcedzam, a następnie gotuję w świeżej wodzie (ok. 5cm wiecej wody wlewam niż mam fasoli)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

17.08.2016 22:28

Zalewamy wodą na noc a później dolewam do garnka ok 2 l

misia123410

Zadanych pytań: 22

17.08.2016 23:20

dziękuje za pomoc

Ola1984

Zadanych pytań: 295

18.08.2016 06:49

Najpierw moczę fasolę przez noc w dużej ilości wody, następnie dolewam prawie drugie tyle. W trakcie gotowania sporo wyparuje.

Madzai

Zadanych pytań: 7

18.08.2016 09:02

Wg instrukcji na opakowaniu najlepiej robić :)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

19.08.2016 10:12

fasolę moczymy całą noc a póżniej dolewamy w razie potrzeby

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

19.08.2016 12:21

Fasola powinna być przykryta wodą. Zawsze można trochę dolać podczas gotowania.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

19.08.2016 22:40

Daję tak, aby fasola była przykryta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak