Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

04.02.2014 09:36

ja dodaje wrzącą wodę jako ostatni składnik do biszkoptu, dzięki temu mogę upiec biszkopt nawet 4 dni przed przełożeniem masą i nie muszę go ponczować , a po przekrojeniu jest wilgotny :) taki mój mały trik, a czy Wy macie jakieś patenty na biszkopt.

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

04.02.2014 09:56

Ciekawy patent:) wypróbuję go na 100%.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

04.02.2014 10:33

wody nie dodawałam,ale olej lub stopione masło tak i też jest wilgotny.Z wodą na pewno wypróbuję też:)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.02.2014 09:57

zawsze też dodaję wodę

Odpowiedzi (17)

gibli

Zadanych pytań: 20

04.02.2014 09:38

o tym triku nie słyszałam, ciekawy pomysł:)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

04.02.2014 09:38

świetny pomysł, wykorzystam na pewno

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.02.2014 09:39

najczęściej piekę klasyczny - na każde jajko pełna łyżka mąki i łyżka cukru, wody nie dodaję, ale próbowałam kiedyś z łyżką oleju ;)

krokus

Zadanych pytań: 145

04.02.2014 09:39

Tak, jak już wymieszasz masę jajeczna z mąka dodaje tyle łyżek wrzącej wody ile jajek i mieszam. Biszkopt wychodzi wilgotny :)

gibli

Zadanych pytań: 20

04.02.2014 09:43

już niebawem będę musiała upiec biszkopt, więc skorzystam z chęcią z Twojej rady:))

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

04.02.2014 09:46

o wodzie nie słyszałam. Ja zawsze dodaję mąkę ziemniaczaną, dzięki niej biszkopt rownież jest bardziej wilgny niż na samej pszennej

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

04.02.2014 09:47

chętnie skorzystam z tego tricku

margaret

Zadanych pytań: 4

04.02.2014 09:47

i ja nie słyszałam o wodzie

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

04.02.2014 09:51

fajny pomysł

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.02.2014 10:00

bardzo fajny pomysł, czyli na koniec dodajemy ciepłą wodą ... wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak