Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

04.02.2014 09:36

ja dodaje wrzącą wodę jako ostatni składnik do biszkoptu, dzięki temu mogę upiec biszkopt nawet 4 dni przed przełożeniem masą i nie muszę go ponczować , a po przekrojeniu jest wilgotny :) taki mój mały trik, a czy Wy macie jakieś patenty na biszkopt.

Odpowiedzi (17)

Iwa27

Zadanych pytań: 3

04.02.2014 10:19

siwetny pomysł, ja tez dodaje wode ale przygotowana 2 łyzki, do tego dodaje łyzke oleju własnie po to by biszkopt szybko nie czerstwiał

Milka100

Zadanych pytań: 76

04.02.2014 10:39

o tym triku nie słyszałam ale skorzystam

gosiag

Zadanych pytań: 0

04.02.2014 10:49

ja pieke klasyczny , ale ten tez wypróbuje

mysza75

Zadanych pytań: 96

04.02.2014 10:55

nigdy nie dodawałam wody ale następnym razem wypróbuję bo jestem ciekawa twojego patentu. Sama nie mam żadnego

matesko

Zadanych pytań: 14

04.02.2014 10:56

nie słyszałam o tym, wypróbuję następnym razem

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

04.02.2014 12:37

Ja piekę biszkopt rzucany. Upuszczam go po upieczeniu na podłogę w blaszce, przez co nigdy nie opada i jest bardzo równy. I używam 3/4 mąki pszennej i 1/4 mąki ziemniaczanej. Bez proszku do pieczenia.

halina17

Zadanych pytań: 271

04.02.2014 13:17

Ciekawy trik nie słyszałam o nim wcześniej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak