Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

izapozdro

Zadanych pytań: 232

22.07.2014 18:33

Jadacie surowe jajka, np w domowych lodach, czy koglu-moglu? Nie obawiacie się salmonelli?

Odpowiedzi (48)

Lidzia

Zadanych pytań: 21

22.07.2014 19:57

Robię kawę z koglem moglem od lat. Nigdy nie myślę o salmonelli.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.07.2014 20:31

jak robię lody to jajka zawsze zaparzam gorącym mlekiem lub śmietanką, więc surowe nie są :) innych deserów z surowymi jajkami nie robię na razie

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

22.07.2014 20:45

ja nie jem surowych, nie robię takich potraw

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.07.2014 21:15

Nie jem surowych jajek,nie karmię nimi rodziny,nie robię domowych lodów a ni innych deserów na bazie surowych jajek.

Gracer

Zadanych pytań: 124

22.07.2014 21:18

jedynie swojskie domowe jajka innych surowych nie zjadłbym

borgia

Zadanych pytań: 89

22.07.2014 21:42

Nie obawiam się surowych jajek. Dodaję i do lodów, i do kremów. Zarówno żółtka, jak i surowe białka. Robię tak od kilkudziesięciu lat, ale używam bardzo świeżych i ze sprawdzonego źródła. Tak samo można mieć problem z surowym mięsem i rybami...

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

22.07.2014 21:44

Od czasu do czasu, gdy mam ochotę na coś słodkiego, a nie ma nic w domu, to wyparzone wrzątkiem jajka ubijam na puszystą, białą masę mikserem z dodatkiem cukru, cukru waniliowego, olejku, i kakao. Obawa przed salmonellom jest, robi się to tak rzadko.

Janina

Zadanych pytań: 159

22.07.2014 22:45

Oczywiście ,ze jadamy ale mam kury i jajka od swoich kurek;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

23.07.2014 07:30

ja nie jadam

pycholka

Zadanych pytań: 78

23.07.2014 07:56

Jadam w majonezie domowym i sporadycznie w koglu moglu, używam jajek świeżych, wiejskich :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak