Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

izapozdro

Zadanych pytań: 232

22.07.2014 18:33

Jadacie surowe jajka, np w domowych lodach, czy koglu-moglu? Nie obawiacie się salmonelli?

Odpowiedzi (48)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

30.07.2014 16:41

Nie wyobrażam sobie np. deseru tiramisu bez surowych żółtek. Robię je jednak tylko z jajek, które mam od babci. Podobnie z domowymi lodami - salmonella nie jest straszna gdy zaparzy się jajka (żółtka) gotując je do temp. 60-65 stopni, tak robię w przypadku domowych lodów.

jasiek

Zadanych pytań: 1346

01.08.2014 15:53

jem jak ma ze sprawdzonego źródła

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

04.08.2014 17:36

Ja nie jadam surowych,no chyba ze w lodach

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

05.08.2014 06:44

nie jem surowych jajek

alaaa

Zadanych pytań: 201

06.08.2014 21:19

jeśli mam użyć surowych jajek zawsze sparzam wrzątkiem, dawno temu złapałam salmonellę( jajka miałam wtedy od swoich kur) i wiem czym to grozi

olyabuziaczek

Zadanych pytań: 4

09.10.2014 14:45

nie jadam, nie lubie i wole uwazac

marcia7

Zadanych pytań: 166

29.12.2014 13:48

tak, ale tylko z pewnego źródła samo zdrowie

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

06.12.2015 15:54

Nie, trochę strach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak