Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.07.2015 07:59

Jak dlugo peklujecie mieso przed wedzeniem? Gdzies slyszalam, ze wieksze sztuki to i nawet dwa tygodnie sie moczy, zeby dobrze przeszlo. Ale jakos dwa tygodnie... hm, boje sie ze predzes sie ukisi niz upekluje.

Odpowiedzi (26)

adelajda

Zadanych pytań: 234

05.07.2015 10:45

Około tygodnia, zależy od wielkości kawałków przeznaczonych do wędzenia ...

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.07.2015 12:03

Ja trzymam tak 5-7 dni

Janina

Zadanych pytań: 159

05.07.2015 13:27

Tydzień wystarczy ale, jak masz duże kawałki to trzeba tak poporcjować, żeby dobrze się zamarynowało i będzie dobrze uwędzić;)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

05.07.2015 14:47

Mięso przed wędzeniem pekluje się 7 dni.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

05.07.2015 15:17

7-10 dni kawałki do 2kg peklujemy

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

05.07.2015 18:32

nic sie nie stanie w soli peklowej i w chłodnym miejscu

Kasnaj

Zadanych pytań: 154

05.07.2015 18:40

zależy od wielkości mięsa ale około 5-7 dni trzeba peklować

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

05.07.2015 18:45

ja pekluję około tygodania

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

05.07.2015 19:14

mniejsze kawałki 5 dni większe od 7-8 dni

agaK.

Zadanych pytań: 311

05.07.2015 23:14

Najczęściej tydzień, 2 tygodni jeszcze nie peklowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak