Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.07.2015 07:59

Jak dlugo peklujecie mieso przed wedzeniem? Gdzies slyszalam, ze wieksze sztuki to i nawet dwa tygodnie sie moczy, zeby dobrze przeszlo. Ale jakos dwa tygodnie... hm, boje sie ze predzes sie ukisi niz upekluje.

Odpowiedzi (26)

patryska76

Zadanych pytań: 24

05.07.2015 23:28

wydaje mi się, że około 4 - 5 dni ;-)

Iwusia

Zadanych pytań: 242

05.07.2015 23:43

zależy od mięsa, ale zazwyczaj tydzień

Małgorzata Pin

Zadanych pytań: 9

06.07.2015 08:55

Najdłużej mięso trzymałam 12 dni i nic się z nim nie stało, po uwędzeniu rewelacyjnie smakowało.

pestka

Zadanych pytań: 424

06.07.2015 09:01

osobiście nigdy nie wędziłam mięsa, ale znajomy ma na działce małą wędzarnię , więc czasami uwędzi mi małą szyneczkę jak ją sama przygotuję - trzymam ją w marynacie około tygodnia

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

08.07.2015 11:40

u nas zawsze ok tygodnia

Franciszek

Zadanych pytań: 4

08.07.2015 12:20

Nie oeklowałam więc poczytam rad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak