Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna89

Zadanych pytań: 34

05.12.2014 21:30

jak dodać śmietanę do żelatyny aby śmietana się nie zważyła i nie powstały kłaczki w żelatynie?

Odpowiedzi (24)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

06.12.2014 10:47

ja robię tak jak napisałaOla1984, najpierw rozpuszczam żelatynę, studzę, potem hartuję ją odrobiną śmietany i dopiero taką dodaję do bitej śmietany i miksuję, raz dodałam przestudzoną żelatynę (nie zahartowaną,bez dodatku śmietany) do ubijanej śmietany i zrobiły się grudki

Mniam

Zadanych pytań: 87

06.12.2014 10:56

Rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę wlewam cienkim strumyczkiem do śmietany, którą miksuję. Żelatyna jest jeszcze ciepła, bo musi być płynna. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby były grudki. Gdyby się tak stało, to można przetrzeć przez sitko.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

06.12.2014 11:15

przede wszystkim jeśli wlejesz ciepłą ale nie gorącą cienkim strumieniem to nic się nie stanie ale jeśli będzie zbyt mocno przestudzona to zawsze zrobią się grudki lub nitki bo wtedy szybko tężeje aby temu zapobiec trzeba energicznie ją wymieszać ze śmietaną , robię jak gosia56

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

06.12.2014 11:26

Wlewam przestudzona żelatynę do śmietany.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

06.12.2014 11:34

w trakcie miksowania śmietany wlewam zimna żelatynę dobrze rozpuszczoną

Joannasz3190

Zadanych pytań: 115

06.12.2014 12:55

Super rady, skorzystam :)

marenka

Zadanych pytań: 179

06.12.2014 14:25

Ja również skorzystam z waszych rad:)

marenka

Zadanych pytań: 179

06.12.2014 14:28

Ja również skorzystam z waszych rad:)

marenka

Zadanych pytań: 179

06.12.2014 14:28

Ja również skorzystam z waszych rad:)

Konczi

Zadanych pytań: 632

06.12.2014 14:39

dodaję do śmietany rozrobioną w gorącej wodzie a później ostudzoną żelatynę, dodaje ją powolutku i miksuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak