Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

A_gucha

Zadanych pytań: 55

08.08.2013 09:44

jak gotować kolby kukurydzy? chodzi mi o o ile czasu, czy dodaje się sól, może coś jeszcze? jak podać, by była najpyszniejsza?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

08.08.2013 09:52

Ja tez dodaję do wody trochę cukru i sól, gotuję do miękkości, ugotowana kukurydzę podsmażam na masełku

gosia1988

Zadanych pytań: 526

08.08.2013 09:47

ja dodaję trochę cukru do wody, a solę ewentualnie troszeczkę już na talerzu; gotuję ją pod przykryciem w zależności od wielkości kolb od 15 do 30 minut

Ola1984

Zadanych pytań: 295

08.08.2013 09:51

Ja dodaję do wody sól i cukier oraz odrobinę masła. Gorącą kolbę dodatkowo polewam stopionym masłem. Świetnie smakuje posypana także posiekaną zieleniną. Gotuję zawsze a oko, sprawdzam odrywając ziarenka i próbując.

Odpowiedzi (18)

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.08.2013 09:52

nigdy nie dodaję do gotowania soli tylko jak Gosia odrobinę cukru solę dopiero jak jest ugotowaną

Renata9

Zadanych pytań: 329

08.08.2013 09:56

dodaje do wody troche cukru i soli, potem gotuje do miekkosci, zalezy od wielkosci kukurydzy

Konczi

Zadanych pytań: 632

08.08.2013 09:59

ja dodaję do wody jedynie sól, później podsmażam z masełkiem

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

08.08.2013 09:59

Ja daję odrobinę cukru, trochę soli i gotuję pod przykryciem około pół godziny :)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

08.08.2013 10:05

Dodaj odrobinę cukry, wtedy wydobędziesz z kukurydzy jej słodycz, niewielki dodatek mleka również wskazany. Sól ewentualnie jak lubisz użyj do gotowej. Czas- na oko zawsze robię ;p

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

08.08.2013 10:05

Ja też dodaję trochę cukru i soli i do wody odrobinę masła - gotuję pod przykryciem koło 45 minut.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

08.08.2013 10:12

Nie należy solić wody, ponieważ kukurydza staje się twarda i niesmaczna,można posolic jak ,ktos lubi taka kukurydzę a wrzuca się ją do małej ilości wrzącej wody i gotuje do miękkości

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

08.08.2013 10:21

ja gotuję w nieosolonej wodzie a posypujemy solą przed podaniem

A_gucha

Zadanych pytań: 55

08.08.2013 10:52

dzięki za bardzo przydatne podpowiedzi, pierwszy raz będę gotować ;)

Klausia

Zadanych pytań: 251

08.08.2013 10:53

Gotowałam raz albo dwa razy w życiu i się zraziłam bo zawsze nie była zbyt smaczna, jakaś taka twarda. Widzę po Waszych opiniach, że to po prostu przez sól, którą dawałam na początku, a cukru wcale. Spróbuję zatem jeszcze raz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak