Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

A_gucha

Zadanych pytań: 55

08.08.2013 09:44

jak gotować kolby kukurydzy? chodzi mi o o ile czasu, czy dodaje się sól, może coś jeszcze? jak podać, by była najpyszniejsza?

Odpowiedzi (18)

Noruas

Zadanych pytań: 232

08.08.2013 11:00

ok. 15 minut w wodzie z solą. Następnie podaję z maslem.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

08.08.2013 11:08

ja dodaję cukier do wody i próbuję czy jest już miękka w trakcie gotowania

Motorek

Zadanych pytań: 1446

08.08.2013 11:19

Gotuję około 20 minut. Dodaję troszkę cukru, a solę już na talerzu.

Katarina

Zadanych pytań: 21

08.08.2013 11:41

Do wody dodaje się soli i cukru czas gotowanie jest indywidualny każda kukurydza (odmiana) gotuje się inaczej do miękkości ziarenek (sprawdzam widelcem) Po wyciągnięciu daję kawałeczek masełka na wierzch i posypuję solę.

marzencia2007

Zadanych pytań: 394

08.08.2013 11:50

gotuję w osolonej wodzie, sprawdzam widelcem czy już jest miękka, podaję z solą, czasem z odrobiną masła

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

08.08.2013 12:00

Gotuję 15-20 minut, dodaję po troszku soli i cukru.

Janina

Zadanych pytań: 159

08.08.2013 12:46

Gotuję ok 15 minut, ale to zależy w jakim stopniu jest dojrzała w wodzie z odrobiną cukru. Podaję z masłem, solę na talerzu;)

Katarzyna34

Zadanych pytań: 98

08.08.2013 18:13

ja gotuje z solą przez ok 1 godzinę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak