Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Marta1

Zadanych pytań: 28

27.08.2013 21:57

Jak i czy w ogóle robicie powidła śliwkowe?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.08.2013 22:11

Obowiązkowo :) Dzisiaj zaczęłam śliwkowo-brzoskwiniowe, ale same śliwkowe też zrobię, bo są bardzo dobre i uniwersalne, pasują do wielu potraw :) Ja prażę tradycyjnie, powoli, przez kilka dni - zazwyczaj nie dodaję żadnego cukru, ale zdarza się, ze dodaję cynamon, wanilię, mielone goździki...

Beata73

Zadanych pytań: 1093

28.08.2013 08:17

robię i to dużo

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.08.2013 21:59

w tym roku nie będę robic mam bardzo mało sliwek i prawie wszystkie robaczywe.

Odpowiedzi (18)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

27.08.2013 22:00

ja w tym roku także nie robię

Karolcia12

Zadanych pytań: 585

27.08.2013 22:01

nie potrafię robić powideł, ale chętnie przeczytam porady

misia53

Zadanych pytań: 339

27.08.2013 22:10

w tym roku mam śliwki robaczywki, nie będzie powideł.... A robiłam w bardzo prosty sposób:śliwki opłukałam ,wydrylowałam do garnka z grubym dnem wrzuciłam i na malutkim ogniu smażyłam często mieszając ,bo lubia sie przypalać . Tak bulczały przeważnie po 3 godziny przez 3 dni ,ale to nie reguła , w zależności jak odparował płyn. Czasem dosypałam troszkę cukru jeśli sliwki były zbyt kwaśne ... Potem gęste gorące powidła wkładałam do wyparzonych słoiczków i gotowe!

misia53

Zadanych pytań: 339

27.08.2013 22:12

powidła robiłam oczywiście w zeszłym roku

ben-ka

Zadanych pytań: 459

27.08.2013 22:17

Jak mam śliwki,to smażę też przez 3 dni smażąc i studząc ale ostatniego dnia smażenia dodaję cukier,bez cukru nie robiłam jeszcze.

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

27.08.2013 22:51

Powideł nie robię:(

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.08.2013 23:00

Robię co roku, czekam na węgierki aż będą dojrzałe mocno. Przesmażam śliwki bez pestek tak około 2 dni i nie dodaję cukru.

Angelika10

Zadanych pytań: 938

27.08.2013 23:01

ja nie robię

Róża1

Zadanych pytań: 7

27.08.2013 23:03

robię tak jak misia53 , dobrze to opisała:-)

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

28.08.2013 06:03

moja Mama robi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak