Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pacpaw

Zadanych pytań: 266

15.12.2013 21:12

Jak klarujecie wywary?

Odpowiedzi (17)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

16.12.2013 07:02

letni przelewam prze sitko z filtrem do kawy

malina

Zadanych pytań: 4

16.12.2013 07:19

ja gotuje na wolnym ogniu i jest klarowny

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

16.12.2013 09:09

Ja też przez białko, najczęściej klaruję tak galarety z ryb.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

16.12.2013 09:55

Ja najczęściej przelewam przez sito wyłożone dodatkowo gazą. Sprawdza się też zbieranie za pomocą łyżki cedzakowej szumowin. Na pozbycie się tłuszczu, tak jak piszesz schłodzenie i usunięcie tłuszczy zastygniętego, albo kostki lodu zwinięte w gazę, którymi ściągam nadmiar tłuszczu z powierzchni np. letniego rosołu.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

16.12.2013 09:57

nigdy nie dopuszczam do tego aby wywar się mocno zagotował bi zaraz zrobi się kalny,potem gotuję go na bardzo wolniutkim płomieniu i później przelewam go przez sito wyłożone gazą:)

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.12.2013 11:15

przelewam przez sitko z gazą

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.12.2013 19:39

Gotuję wywar na małym ogniu i przelewam przez drobne sitko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak