Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Malinka

Zadanych pytań: 302

12.04.2014 10:35

Jak łatwo ściągnąć białe skórki z cząstek pomarańczy, mandarynek? Czy ma ktoś sprawdzony sposób?

Odpowiedzi (30)

caralajna

Zadanych pytań: 435

12.04.2014 18:26

ja robię tak jak w programach kulinarnych, najpierw odcinam górę i dół, stawiam na desce i nożem z piłką odcinam skórkę od góry do dołu, biegunowo, od razu na grubość taką, że odcinam biały miąższ. ciężko wytłumaczyć.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

12.04.2014 19:39

Z pomarańczy ścinam ją ostrym nożem razem ze skórką.

norweska20

Zadanych pytań: 400

13.04.2014 00:15

ja też używam ostrego noża

Kasia35

Zadanych pytań: 218

13.04.2014 07:10

niezawodny jest ostry nóż :)

kate.500

Zadanych pytań: 1516

13.04.2014 12:00

nigdy tego nie robie, bo ponoc w tym jest najwiecej witamin

AGNIESZKA144

Zadanych pytań: 338

13.04.2014 17:07

dobry i ostry nóż

Ola1984

Zadanych pytań: 295

13.04.2014 19:46

Ścinam plasterki z góry i dołu pomarańczy i ustawiam ją "na stojąco" potem ostrym nożem ścinam skórkę po bokach, aż do miąższu. Potem trzymając pomarańczę w dłoni wykrawam cząstki.

Megg

Zadanych pytań: 69

13.04.2014 19:58

ja ściągam ostrym małym nożykiem

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

13.04.2014 20:16

ja zawsze nożykiem ja usuwam

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

14.04.2014 10:01

potrzeba dobrego noża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak