Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

07.08.2013 16:52

jak pasteryzujecie słoiki z przetworami ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

07.08.2013 17:15

różnie - w dużym garnku z wodą, w piekarniku na sucho, w mikrofalówce - wszystko zależy od zawartości słoika i ilości przetworów...

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

07.08.2013 17:02

Do garnka wkładam ściereczkę, słoik, woda i pasteryzuję

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

07.08.2013 17:10

słoiki owinięte ściereczkami lub ręcznikami papierowymi zalewam wodą i gotuje kilkanaście do 30 minut; Pozostawiam w garnku do częściowego przestudzenia,a następnie wyjmuje i wykładam do góry nogami do całkowitego schłodzenia;

Odpowiedzi (21)

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

07.08.2013 16:53

garnek wykładam ściereczką zalewam woda i wkładam weki :)))lub w piekarniku piekę słoiki

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.08.2013 16:53

mam takie garnki ze specjalną wkładką

Róża1

Zadanych pytań: 7

07.08.2013 16:59

ja tak jak Czarnula87 :-)

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

07.08.2013 17:04

piekarnik nagrzewam do 100 stopni, przetwory staram się nakładać w słoiku gorące, w wyparzone słoiki. Wkładam zakręcone przetwory do piekarnika, wyłączam temperaturę i czekam aż słoiki same przestygną w piekarniku.

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

07.08.2013 17:05

ja najczęściej piekę w piekarniku

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

07.08.2013 17:19

ja stosuję garnek i ściereczkę

migotka28

Zadanych pytań: 20

07.08.2013 17:22

ja pasteryzuję w garnku wyłożonym ścierką lub gazetami,zalewam wodą na 2/3 wysokości słoika i gotuję

Renata9

Zadanych pytań: 329

07.08.2013 17:23

czasami pasteryzuje w piekarniku, a czasami garnek z woda + sciereczka

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.08.2013 17:29

Ja też pasteryzuję w garnku z wodą wyłożonym ściereczką, od zawsze tak robię .

Alex_M

Zadanych pytań: 119

07.08.2013 17:34

przeważnie w garnku, na mokro. ale dzemu gorace wkladam do wyparzonych, goracych sloikow i juz nie pasteryzuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak