Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

karolaaa

Zadanych pytań: 14

24.08.2016 11:51

Jak płukać ryż? Nigdy mi nie wychodzi.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

27.08.2016 21:58

Ryż należy płukać pod bieżącą zimną wodą

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

27.08.2016 22:35

Używam sitka i przelewam ryż zimną wodą

Motorek

Zadanych pytań: 1446

27.08.2016 21:44

Zawsze płukam zimną wodą

Odpowiedzi (24)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

24.08.2016 11:56

w zimnej wodzie aż woda stanie się przeźroczrsta

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

24.08.2016 12:23

W zimnej wodzie ale ja lubię jeśli ryż ma "kleik"

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

24.08.2016 12:38

Ryż płucze się w zimnej wodzie.

berys18

Zadanych pytań: 1434

24.08.2016 12:45

płuczę pod bieżąca wodą w torebce lub luzem na sitku

gosia56

Zadanych pytań: 466

24.08.2016 12:57

płuczę w zimnej wodzie pod kranem zazwyczaj gotuję w woreczku

pestka

Zadanych pytań: 424

24.08.2016 13:03

do garnka z wodą wsypuję ryż, dokładnie go mieszam i odcedzam na sitku

Alex_M

Zadanych pytań: 119

24.08.2016 13:46

wsypuję na sitko i płuczę pod bieżącą wodą

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

24.08.2016 13:56

najlepiej po bieżąca wodą

Ola1984

Zadanych pytań: 295

24.08.2016 14:07

W zimnej wodzie na sitku, aż woda będzie całkowicie czysta.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

24.08.2016 14:43

ja też używam sitka i zimnej wody do płukania ryżu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak