Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

karolaaa

Zadanych pytań: 14

24.08.2016 11:51

Jak płukać ryż? Nigdy mi nie wychodzi.

Odpowiedzi (24)

benka

Zadanych pytań: 15

24.08.2016 18:39

Ja wsypuję na sitko i wkładam do większej miski z zimną wodą, zanurzam tak aby ryż nie uciekł z sitka i tak kilka razy energicznie potrząsam aż się wypłucze.

Habibi

Zadanych pytań: 690

24.08.2016 19:09

a co tu może nie wychodzić? wsypujesz ryż na sito (najlepiej miękkie, żyłkowe) i przelewasz kilka minut pod bieżącą wodą mieszając łyżką - tu nie ma żadnej filozofii, im więcej wody przelejesz, tym więcej usuniesz skrobi :) ja czasami płuczę w misce, mieszając ręką i często zmieniając wodę, aż pozostanie klarowna

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

24.08.2016 19:27

Zawsze w zimnej wodzie

anka1988

Zadanych pytań: 25

24.08.2016 21:33

ja przepłukują pod zimną bieżącą wodą.

Janina

Zadanych pytań: 159

24.08.2016 21:34

Przelewam zimną woda ;))

Róża1

Zadanych pytań: 7

24.08.2016 22:03

też płuczę w zimnej wodzie na sitku.

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

24.08.2016 23:33

najprosciej na sitku pod bieżcą wodą,ja tak robię

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

25.08.2016 01:09

Ja płuczę na sitku pod bieżącą, zimną wodą. Do momentu, aż będzie przejrzysta...

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

25.08.2016 16:51

jak gotuję w torebce to płuczę pod bieżącą wodą tę torebkę,a jak bez torebki to na sitku z drobnymi oczkami

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

25.08.2016 19:32

ja płuczę kilkakrotnie, aż woda nie będzie mętna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak