Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Sarenka

Zadanych pytań: 363

22.07.2013 22:18

Jak prawidłowo blanszować?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

22.07.2013 22:29

Dokładnie, zaniżyć we wrzątku a potem do zimnej wody.

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.07.2013 22:30

ja napiszę jak ja blanszuję zagotować wodę włozyć warzywa na 2-3minuty wyjąć z wody i przelać zimną wodą .albo poprostu włozyć do zimnej wody odsączyć

Konczi

Zadanych pytań: 632

23.07.2013 06:54

wrzucasz na wrzątek wyciągasz po 2-3 minutkach i do zimnej wody najlepiej z kostkami lodu

Odpowiedzi (14)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

22.07.2013 22:27

Należy zanurzyć dany produkt na kilkanaście sekund we wrzątku, a następnie przenieść go do zimnej wody lub obłożyć lodem. Owoce lub warzywa przygotowane w ten sposób nie tracą witamin :)

Janina

Zadanych pytań: 159

22.07.2013 22:34

Blanszowanie to podgotowywanie, zaparzanie i przelewanie zimną wodą;)

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.07.2013 22:43

A zimna woda to najlepiej z kostkami lodu:)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

22.07.2013 22:48

ja robię tak jak fotoviderek, najpierw do wrzątku, a potem do zimnej wody

Róża1

Zadanych pytań: 7

22.07.2013 22:58

ja robię tak jak gosia56

aisoglam

Zadanych pytań: 321

22.07.2013 23:08

Należy zagotować wodę i włożyć warzywka na około 3 minuty a potem włożyć je do zimnej wody i odcedzić :)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

23.07.2013 05:50

zgadzam się z moją poprzedniczką, też tak robię

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.07.2013 07:57

polega na krótkim gotowaniu danych produktów we wrzątku ,a następnie zanurzenie w zimnej wodzie.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

23.07.2013 08:09

Przeważnie blanszuję kalafior i brokuł,wrzucam na osolony lekko wrzątek i na malutkim płomieniu trzymam kilka chwil,zależy od twardości warzyw:)

Seba

Zadanych pytań: 1313

23.07.2013 08:27

ja wrzucam do wrzącej wody a później do zimnej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak