Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Klausia

Zadanych pytań: 251

25.10.2013 18:36

Jak prawidłowo zamrozić natkę pietruszki, żeby po odmrożeniu smakowała i wyglądała prawie bez większych zmian?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

25.10.2013 18:41

a ja wkładam natkę do woreczków lub pojemniczków i zamrazam w całości a póżniej np. do rosołu

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

25.10.2013 19:00

Ja myję, osuszam w suszarce do salaty i siekam. Daję do plastikowego pudełeczka i tak zamrażam

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

25.10.2013 18:40

siekam na drobno i zamrażam w plastikowym pojemniczku,tylko wysusz natkę papierowym ręcznikiem przed siekaniem

Odpowiedzi (20)

lena57

Zadanych pytań: 10

25.10.2013 18:38

ja zawsze siekam na drobno i zamrażam

pestka

Zadanych pytań: 424

25.10.2013 18:40

ja czyszczę gałązki , opłukuję ,wysuszę i drobno kroję, wkładam do pudełek np. po margarynie i mrożę

Motorek

Zadanych pytań: 1446

25.10.2013 18:40

dokładnie myję, osuszam, drobno kroję, daję do pojemniczka i zamrażam

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.10.2013 18:42

dokładnie myję osuszam w suszarce do sałaty i przepuszczam przez blender mrożę w pudełeczkach plastikowych do mrozenia albo jak mi brakuje pudełeczek to w pudełku po margarynie

bietka

Zadanych pytań: 563

25.10.2013 18:56

ja robie tak jak pestka

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.10.2013 19:08

zawsze po umyciu dokładnie osuszam i kroję na drobno wkładając do pojemników plastikowych

Alex_M

Zadanych pytań: 119

25.10.2013 19:16

myję i dokładnie suszę. usuwam grubsze gałązki, siekam niezbyt drobno, wkładam do szczelnie zamykanych pojemniczków i zamrażam. ważne by natka była sucha bo wtedy sie nie zbryli i można łatwo odsypać potrzebną nam ilość.

mufinka79

Zadanych pytań: 303

25.10.2013 19:44

Natkę należy umyć i dokładnie osuszyć, posiekać i włożyć do zamykanych pojemników do mrożenia.

Izabela9

Zadanych pytań: 25

25.10.2013 19:47

Najlepiej posiekać i zamrażać w plastikowym pojemniczku. I ważne aby przed zamrożeniem była sucha.

Layna

Zadanych pytań: 30

25.10.2013 19:58

Umyć, posiekać, oczywiście musi być sucha przed włożeniem do zamrażalki. Ja zostawiam sobie pojemniki po margarynie i do takich wkładam zioła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak