Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

jussta

Zadanych pytań: 36

28.03.2015 10:39

Jak "przemycic" otręby w daniach? Do czego dodajecie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

28.03.2015 10:41

Najczęściej do deserów i to takich na bazie jogurtu, ale i do panierki też używam.

misia53

Zadanych pytań: 339

28.03.2015 10:45

Ja otręby blenderem trochę rozdrobnię i wtedy lepiej mi smakują w zupach, kotlecikach , panierkach a mocno zmielone do ciasteczek , ciast , kluseczek

berys18

Zadanych pytań: 1434

28.03.2015 10:54

dodaję do pieczonego chleba

Odpowiedzi (23)

Cranberry

Zadanych pytań: 34

28.03.2015 10:41

z jogurtami, koktajlami, posypuję czasem chleb otrębami posmarowany masłem a na to wędlina albo żółty ser

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

28.03.2015 10:46

ja nie przemycam :) po prostu je lubimy i zjadamy z jogurtem ale dodaję je też do mięsa mielonego, do pasztetu pieczonego, do ciast,placuszków itp

pestka

Zadanych pytań: 424

28.03.2015 10:50

jadamy z jogurtem , dodaję do panierki lub np . do racuchów

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

28.03.2015 10:58

jadamy tylko z jogurtami owocowymi

Renata9

Zadanych pytań: 329

28.03.2015 11:13

Jak piekę chleb to ich dodaję, można też dodać do mielonych kotletów

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

28.03.2015 11:21

do koktajli owocowych,warzywnych, do kotletów mielonych, do placków ziemniaczanych, do panierki, do kruszonki , do ciasta kruchego

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

28.03.2015 11:26

najczęściej dodaję do jogurtów owocowych

borgia

Zadanych pytań: 89

28.03.2015 11:48

Co prawda nie mam problemów z przemycaniem, ale wykorzystuję do pieczenia chleba i bułeczek. Ostatnio rozsmakowałam się w owsianych. Ale kupuję wszystkie. Jeśli robisz sama makaron, to dodaj nawet kilka łyżek pszennych lub żytnich otrąb zamiast mąki. Makaron będzie świetnie wyglądał. Na 20 dag mąki daję 5 dag i 2 większe jajka - to taka normalna porcja dla 3 osób. Z owsianymi nie robiłam makaronu. Ciasta i ciasteczka to też świetny pomysł - przytakuję.

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

28.03.2015 11:58

Ja dodaję do koktajli, sałatek

Habibi

Zadanych pytań: 690

28.03.2015 12:06

Ja dodaję do domowych wypieków (chleb, bułki, biszkopty, ciasta ucierane, ciasteczka i muffinki), do placków ziemniaczanych i racuszków, do naleśników, deserów, do mielonych kotletów i pieczeni rzymskiej, do panierek, do zup i sosów też czasem przemycam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak