Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

benka

Zadanych pytań: 15

03.07.2016 11:44

Jak przygotowujecie zalewy do przetworów?

Najlepsze odpowiedzi (3)

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

03.07.2016 20:45

zazwyczaj zalewam wrzątkiem

Madzai

Zadanych pytań: 7

06.07.2016 09:53

To zależy co zalewam. Jeśli ogórki kiszone to zalewa jest wystudzona.

komentator

Zadanych pytań: 0

04.07.2016 07:14

zawsze zalewa jest ostygnięta

Odpowiedzi (30)

benka

Zadanych pytań: 15

03.07.2016 11:46

Ja najczęściej zagotowuję składniki i gorącym zalewam słoiki. Często w przepisach jest podane żeby gotować 10 minut, zastanawiam się w jakim celu?

Konczi

Zadanych pytań: 632

03.07.2016 11:51

Ja również zalewam gorącą zalewą

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.07.2016 12:10

Ja zalewę gotuję ok 5 minut i najczęściej zalewam gorącą

Motorek

Zadanych pytań: 1446

03.07.2016 12:26

zalewę gotuję i gorącą zalewam

Janina

Zadanych pytań: 159

03.07.2016 12:48

Zalewam ogórki zimną zalewą;))

Czyki

Zadanych pytań: 72

03.07.2016 12:52

To zależy jakie przetwory robię. Jeśli ogórki kiszone to zimna woda i odstawiam. Jeśli papryka, ogórek konserwowy rzeczy z octem to ciepła, ale nie gorąca i wtedy gotuję jeszcze ok 10 min, żeby słoik dobrze trzymał :):)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

03.07.2016 12:52

Robię różnie: w niektórych przepisach zalewam przetwory zimną zalewą /wtedy gotuję przetwory trochę dłużej/ a inne gorącą /wstawiam do ciepłej wody i gotuję krócej/.

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.07.2016 13:33

kiszone ogórki zalewam gorącą zalewą a korniszony zimną zalewą tylko wymieszaną bez gotowania

Renata9

Zadanych pytań: 329

03.07.2016 13:50

Zawsze zalewam wrzącą

Alex_M

Zadanych pytań: 119

03.07.2016 14:37

różnie, zależy od przepisu. ale najczęściej zalewam gorącą by krócej pasteryzować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak