Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

11.04.2017 10:10

Jak przyrządzacie muszle nadziewane , chodzi mi o makaron bo mi zawsze się rozpada pomimo iż gotuję go al`dente :(

Odpowiedzi (34)

mysza75

Zadanych pytań: 96

11.04.2017 21:51

zależy jaki masz makaron, jak masz dobry to się nie rozpada, mi się nie rozpadają

Franciszek

Zadanych pytań: 4

12.04.2017 00:05

najlepiej lekko obgotować al dente

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

12.04.2017 00:19

ugotować al dente

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

12.04.2017 00:37

Fakt, dużo zależy od jakości makaronu.

Justi2401

Zadanych pytań: 10

12.04.2017 09:37

Ja gotuję al'dente, wyjmuję ostrożnie po kilka sztuk łyżką cedzakową, odkładam na papierowy ręcznik, a potem hartuję zimną wodą.

gosia56

Zadanych pytań: 466

12.04.2017 10:14

Zawsze lekko podgotuję ale w cudzie kuchennym a pózniej nadziewam i zapiekam zawsze są okej;)

jan_mag

Zadanych pytań: 1

12.04.2017 10:40

Ja nie obgotowuje, daję suche

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.04.2017 10:45

wielkie dzięki za cenne uwagi

Konczi

Zadanych pytań: 632

12.04.2017 17:40

I udało się kolejny raz uzyskać odpowiednią twardość muszli ?

agaK.

Zadanych pytań: 311

12.04.2017 21:28

Też mam z tym problem, ostatnio chciałam ugotować właśnie aldente, wyłączyłam zag z le zapomniałam wyjąć makaron.... ;P i się rozpadł, zdenerwowałam się i znowu minie sporo czasu zanim je znowu spróbuję zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak