Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

07.05.2015 22:53

Jak radzicie sobie z odmierzaniem składników sypkich korzystając z przepisu "na szklanki"? Dawne szklanki ( mam jeszcze dwie) miały pojemność 250ml ale zostały zastąpione szklankami o poj. 200 ml.Niby nie duża zmiana ale jednak ..... wolałam te stare.

Odpowiedzi (49)

norweska20

Zadanych pytań: 400

08.05.2015 16:47

ja tez mam miarki i ster szklanki

BeataJ

Zadanych pytań: 103

08.05.2015 18:01

Tak, jak napisała Alex_M najważniejsze są proporcje, używam zatem jednej miarki do wszystkiego i jest ok. Nigdy nie zastanawiałam się jakiej pojemności szklankę biorę :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

08.05.2015 20:41

mam jeszcze taką zwykłą szklankę ale kiedyś ktoś mi mówił że arcopal jest mniejszy i przemierzyłam wodą o dziwo jest (było) tyle samo co w tej zwykłej

Klausia

Zadanych pytań: 251

08.05.2015 20:43

Zawsze mam z tym problem i robię na oko patrząc jaką konsystencję ma ciasto.

Gracer

Zadanych pytań: 124

08.05.2015 20:58

mam szklanki 250 ml

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

08.05.2015 21:03

Ja też mam takie stare szklanki i nimi odmierzam.

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

08.05.2015 21:35

mam kilka "starej" wersji i z nich korzystam

Kuchareczekjeden

Zadanych pytań: 507

08.05.2015 23:06

Mam starą szklankę

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

12.05.2015 18:11

Mam szklanki 250 ml i korzystam z nich do mierzenia składników sypkich do pieczenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak