Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

jussta

Zadanych pytań: 36

02.08.2013 10:34

Jak robicie ciasto na pierogi? Dodajecie jajo czy bez? Wodę zimną czy ciepłą? Bo zauważyłam, że każdy inaczej, ale nie wiem jak jest prawidłowo :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

02.08.2013 10:50

ja robię bez jajka i z letnią wodą

mufinka79

Zadanych pytań: 303

02.08.2013 10:55

Ja robię z jajkiem, i z ciepłą wodą, czasami z mlekiem a czasami bez jajka

Konczi

Zadanych pytań: 632

02.08.2013 11:13

ja od kilku miesięcy robię w robocie kuchennym - średnio 3 szkl mąki pszennej + niepełna szklanka wody ciepłej + sól i wyrabiam z 30 - 45 sekund - ciasto ma świetną konsystencję :) tym samym nie dodaję jajka, wcześniej miałam problem bo zawsze twardawe wychodziło i się strasznie złościłam a teraz prosty ale idealny sposób na idealne ciasto pierogowe :)

Odpowiedzi (30)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

02.08.2013 10:35

daję ciepłą wodą, nie dodaję jajka

Renata9

Zadanych pytań: 329

02.08.2013 10:35

ja daje wrzaca wode do pierogow i zawsze sie udaja, bez jajka

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.08.2013 10:36

kazdy juz prawie ma swój wypróbowany przepis i dla niego jest prawodłowy dodaję jajko a wodę ciepłą

Cranberry

Zadanych pytań: 34

02.08.2013 10:36

Bez jajka robię z ciepłą wodą :) a prawidłowo jest wtedy jak smakują :)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

02.08.2013 10:37

dodaję jajko i zimną wodę

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

02.08.2013 10:38

Ja robię bez jajka i ciepła woda

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

02.08.2013 10:42

dodaję ciepłą wodę a całe jajko do ciasta gdy robię pierogi z owocami i do tych z innym farszem czasami dodaję tylko żółtko lub robię całkowicie bez jajek

Klausia

Zadanych pytań: 251

02.08.2013 10:42

Dokładnie prawidłowo jest wtedy kiedy smakują :) Robiłam tylko raz pierogi i było to z ciepłą wodą i nie ma pamiętam czy z jajkiem czy bez :D

mysza75

Zadanych pytań: 96

02.08.2013 10:42

nie dodaje jaja,wodę dodaję gorącą

Wacław

Zadanych pytań: 1269

02.08.2013 10:48

2 szklanki mąki i 1/2 szklanka ciepłej wody,bez jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak