Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

jussta

Zadanych pytań: 36

02.08.2013 10:34

Jak robicie ciasto na pierogi? Dodajecie jajo czy bez? Wodę zimną czy ciepłą? Bo zauważyłam, że każdy inaczej, ale nie wiem jak jest prawidłowo :)

Odpowiedzi (30)

halina17

Zadanych pytań: 271

02.08.2013 11:29

Każdy ma swój wypróbowany przepis iwg niego robi ciasto . Ja dodaję jajko i gorącą wodę.

Magula

Zadanych pytań: 556

02.08.2013 11:34

Ja dodaję ciepłą wodę

Mati13

Zadanych pytań: 1524

02.08.2013 11:37

daję letnią wodę. oglądałem kiedyś program kulinarny gdzie mówiono, że po dodaniu gorącej wody z mąki robi się "klej" i ciasto jest gumiaste i twardsze

Janina

Zadanych pytań: 159

02.08.2013 11:42

Ciasto na pierogi zaparzam wrzątkiem ;)

Kasia35

Zadanych pytań: 218

02.08.2013 11:50

ja dodaję ciepłą wodę i bez jajka

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

02.08.2013 12:16

Też nie daję jajka,tylko ciepła wodę i troszkę oliwy lub 1 łyżkę miękkiego masła:)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

02.08.2013 12:17

Oczywiście przede wszystkim mąka:):)i szczypta soli

pierniczkowo

Zadanych pytań: 141

02.08.2013 14:17

daję letnią wodę, a jajka nie daję :)

misia53

Zadanych pytań: 339

02.08.2013 17:04

nie daję jajka ,bo ono powoduje ,że ciasto jest twardsze a przecież chcemy mieć delikatne mięciutkie pierożki

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

02.08.2013 19:05

na 1kg mąki 1 jajko sól odrobina oleju i 0,5l ciepłej wody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak