Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

leonkot

Zadanych pytań: 566

05.11.2015 11:42

jak robicie ciasto na rogaliki, żeby były takie duże,puszyste i miękkie jak 7 days?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

06.11.2015 18:40

uważam że domowymi sposobami nie osiągnie się takiego efektu bo to uzyskuje się dzięki spulchniaczom i polepszaczom, ja robię z ciasta drożdżowego ale takie nie są jak kupne

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

05.11.2015 19:21

ciasto drożdżowe dobrze wyrobione daje puszystość

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

05.11.2015 22:23

Opiekę z ciasta drożdżowego rogale

Odpowiedzi (19)

Habibi

Zadanych pytań: 690

05.11.2015 12:06

nie wiem czy akurat kupne mega sztuczne rogale powinny być wzorem do naśladowania... one maja w sobie tyle polepszaczy, spulchniaczy i konserwantów, że w domu nie osiągnie się tego efektu... chemia robi swoje!

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

05.11.2015 12:07

dla mnie 7 days to żaden autorytet rogale robię z domowego drożdżowego ciasta

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.11.2015 12:11

dajcie spokoj, chemia nie chemia, ktos chce osiagnac pewiem efekt i nic nam do tego co jest wzorem. Osobiscie uwazam ze to francuskie, ostatecznie kruche francuskie, nie wiem dokladnie bo dawno tego nie jadlam :) Kombinuj w ta strone

Renataj

Zadanych pytań: 1275

05.11.2015 12:30

Też myślę, że trzeba coś pokombinować z ciastem francuskim /bo raczej te rogale nie są z ciasta drożdżowego/ ale nie wiem jak...

Janina

Zadanych pytań: 159

05.11.2015 12:34

Duże i puszyste rogale to robię z ciasta drożdżowego;)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.11.2015 12:38

W sumie to chyba moze byc drozdzowe- jak juz sie dobrze wyrobi i wyrosnie, to w nastepnym etapie mozna na rozwalkowany plat nalozyc schlodzone maslo i dalej walkowac skladajac jak ciasto francuskie tradycyjne. Podobnie robi sie Rogale Marcinskie w Poznaniu- podobno. Raz tak pieklam rogale- nie byl to efekt jak w 7days, ale faktycznie jest inna struktura :) Powodzenia w poszukiwaniach

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

05.11.2015 12:44

same żółtka do drożdżowego i masło, wtedy ciasto jest puszyste bardziej, no i świeże dobre drożdże..

Alex_M

Zadanych pytań: 119

05.11.2015 12:49

w tych rogalikach jest mnóstwo dodatków, w domu raczej nie osiągniesz takiego efektu... upiecz z ciasta drożdżowego lub kruchodrożdżowego :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.11.2015 13:16

robię często z ciasta drozdzowego albo ciasto drozdzowe ale masło zimne siekane a ciasto schładzam w lodówce

Benita

Zadanych pytań: 1

05.11.2015 13:22

Podobnie jak większość proponuję zrobić tradycyjne rogale z ciasta drożdżowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak