Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bietka

Zadanych pytań: 563

04.07.2014 05:58

Jak robicie dżem z czarnej porzeczki ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

04.07.2014 08:08

Zasypuję porzeczkę cukrem, proporcja - 1 : 2, smażę do zgęstnienia, gorący zakładam do słoiczków;)

bhb8

Zadanych pytań: 1

06.07.2014 07:56

dobre pytanie, też zamierzam zrobić taki dżem bo dużo porzeczek wyrosło :)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

04.07.2014 08:46

ja robię 1;1 ale też część robię 1;2

Odpowiedzi (33)

Jodaj

Zadanych pytań: 382

04.07.2014 06:36

nie robiłam jeszcze , ale jeśli ktoś nam podpowie to na pewno zrobię :) bo mam dużo czarnej porzeczki

Lidzia

Zadanych pytań: 21

04.07.2014 06:59

Na 1 kg owoców 1 kg cukru. Opłukane porzeczki delikatnie podlać wodą, ugotować i przetrzeć. Zagotować z cukrem, nadal smażyć na wolnym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

04.07.2014 07:13

Proporcja jeden do jednego z cukrem. Najpierw gotuję samą porzeczkę, rozdrabniam, dodaję cukier i smażę :)

Czyki

Zadanych pytań: 72

04.07.2014 07:38

Ja nigdy nie robiłam, ale moja babcia przesmażała ją z cukrem i gorącą wkładała do słoiczków, odwracała go do góry nogami i zostawiała do wystudzenia :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

04.07.2014 07:50

ja także stosuję proporcję 1:1

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

04.07.2014 07:57

Przesypuje porzeczki cukrem, potem gotuje powoli, az łyżeczka upuszczona na talerzyk nie będzie się rozlewać

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

04.07.2014 08:09

ja robię 1 kg owocu na 1 kg cukru

Renata9

Zadanych pytań: 329

04.07.2014 08:24

robię bardzo podobnie jak poprzednicy

Wacław

Zadanych pytań: 1269

04.07.2014 09:50

my robiliśmy w proporcji 2 kg porzeczek na 1 kg cukru

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

04.07.2014 10:16

ja robię tak jak większość 1:1

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak