Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bietka

Zadanych pytań: 563

04.07.2014 05:58

Jak robicie dżem z czarnej porzeczki ?

Odpowiedzi (33)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

04.07.2014 15:05

Gotuję tylko z cukrem, bo czarna porzeczka i tak ma dużo pektyn.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

04.07.2014 15:16

robię z 1 kg.owoców i 1/2 kg.cukru smażę do zgęstnienia i gorący nakładam do słoików , a jeśli chcę na szybko to robię z dżemixem lub żelfixem

stan2401

Zadanych pytań: 0

04.07.2014 15:42

moja żona używa żelfixu

noninka77

Zadanych pytań: 33

04.07.2014 17:54

Mój mąż robi 1:1 :-)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

04.07.2014 18:20

używam pektyny do dzemu

eliza135

Zadanych pytań: 408

04.07.2014 20:17

Rozgotowuję je a potem przecieram na sitku na koniec cukier i zagotowuje

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

04.07.2014 20:33

robię z żelifixem

alaaa

Zadanych pytań: 201

04.07.2014 21:35

w proporcji 1:1 i jest pyszny

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.07.2014 22:14

Na kg owoców daję pół kg cukru , robię tak z wszystkimi owocami czy to sa gruszki czy jabłka zasmażam i wkładam do słoików

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

04.07.2014 23:05

robiłam wczoraj dżem z czarnej pożeczki,na kilogram owocu daje 350 gr cukru(robie zawsze niskosłodzone)i jeden żelfiks do dżemów:)Smazę i przelewam do słoiczków na gorąco(nie pasteryzuję ich):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak