Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

06.12.2013 10:36

jak robicie farsz do pierogów z kapustą? a próbowaliście kiedyś mrozić pierogi takie kruche do upieczenia? bo ja nie, a chciałabym zrobić i to wcześniej, bo muszę rozłożyć pracę. Proszę Was o rady :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

06.12.2013 10:43

zawsze mroze po ugotowaniu chartuje w wodzie ,gdy przeztygna smaruje oleje a nastepnie mroze pojedynczo porozkładane

Niki22

Zadanych pytań: 46

06.12.2013 10:42

Pierogów do pieczenia jeszcze nigdy nie mroziłam do gotowania owszem :) Zasmażam kapustę dodaje grzybki i zeszkloną cebulkę oraz doprawiam do smaku :)

pestka

Zadanych pytań: 424

06.12.2013 10:46

ugotowaną kapustę drobno kroję dodaję również ugotowane i pokrojone grzyby , mieszam i jeszcze ten farsz lekko podsmażam .Pierogów do pieczenia też nigdy nie mroziłam

Odpowiedzi (11)

malina

Zadanych pytań: 4

06.12.2013 10:51

kapustkę ugotowana kroję , dodaje grzyby gotowane i podsmażam na tłuszczu. A pieczonych pierogów nigdy nie robiłam

cooleczka

Zadanych pytań: 539

06.12.2013 10:55

chyba będę musiała po prostu zrobić jedną porcję, zamrozić i zobaczyć co z tego wyjdzie... a jak myślicie, piec chyba takie świeżo z zamrażarki?

Margo1

Zadanych pytań: 2141

06.12.2013 10:55

Najpier gotuję parę godzin kapustę potem odciskam z wody ,grzyby też bardzo długo moczę potem gotuje ,wszystko przekręcam przez maszynkę prost o miseczki, dodaję jajko,cebule surową ,sól, pieprz ,mieszam i do lodówki.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.12.2013 10:56

Ja ugotowaną kiszona kapustę drobno siekam, dodaję podsmażone na cebulce grzybki i razem jeszcze podsmażam. Mrożę ugotowane, na tacce

cooleczka

Zadanych pytań: 539

06.12.2013 10:56

tak w ogóle to polecam właśnie te pieczone, są fajne, chrupiące; ja niestety nei mogę znaleźć przepisu z którego kiedyś korzzystałam

Milka100

Zadanych pytań: 76

06.12.2013 11:45

kapustę siekam gotuję podsmażam cebulkę, grzybki doprawiam. Do gotowania to mrożę.

Seba

Zadanych pytań: 1313

06.12.2013 12:43

ja też często mrożę takie pierożki

Barbara13

Zadanych pytań: 21

06.12.2013 12:44

Kapustę przygotowuję tak jak wszyscy:) a jakie będą pieczone pierożki mrożone nie mam pojęcia bo nigdy takich nie mroziłam ale skoro są osoby co mrożó ciasta to może i pierożkom nic nie będzie

borgia

Zadanych pytań: 89

06.12.2013 14:39

Pierożki pieczone mrożę po upieczeniu. Zamrożone wsadzam do piekarnika i włączam na 180*C. Gdy się nagrzeje, to wyjmuję gorące pierożki i wyłączam piekarnik. Ot i wszystko.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

06.12.2013 15:40

borgia - dziękuję Ci ślicznie :) a masz może dobry przepis na takie ciasto? w TWojej księdze nie znalazłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak