Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

06.12.2013 10:36

jak robicie farsz do pierogów z kapustą? a próbowaliście kiedyś mrozić pierogi takie kruche do upieczenia? bo ja nie, a chciałabym zrobić i to wcześniej, bo muszę rozłożyć pracę. Proszę Was o rady :)

Odpowiedzi (11)

borgia

Zadanych pytań: 89

06.12.2013 18:26

Nie... tu nie mam. Bo robię je najczęściej wtedy, gdy mi zostanie farsz z uszek lub pierogów. Mam problem z określeniem ilości farszu i jak to w ogóle ująć? Gotowy farsz? Przydałby się po prostu przepis, ale nie w takich hurtowych ilościach ;). Rożki bywają mięsne i z kapustą. Bywają i z pieczarkami. Podam Ci przepis na priva na ciasto kruche i krucho-drożdżowe - bo tu się nie zmieści. Ale tu mogę link do zupełnie innych rożków, które też mrożę i w ten sam sposób rozmrażam: http://swiat-od-kuchni.blog.onet.pl/2006/12/30/rozki-z-twarozkiem/ W ten sam sposób traktuję też wszelkiego rodzaju empanadas. Z tych możesz skorzystać z ciasta do wszelkiego rodzaju pierożków: http://swiat-od-kuchni.blog.onet.pl/2007/07/04/empanady-z-oliwkami/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak