Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

elka72

Zadanych pytań: 15

03.09.2013 18:15

Jak robicie przecier z pomidorów,czy wyrzucacie skórki i ziarenka,jakie przyprawy dodajecie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

03.09.2013 18:37

przecieram przez sito i wyrzucam wszystko co zostanie

Alex_M

Zadanych pytań: 119

03.09.2013 18:55

ściągam skórkę, miksuje blenderem i po zagotowaniu wlewam do słoików. do takich pomidorów daję tylko sól. resztę przypraw przy przygotowywaniu z nich zupy bądź sosu

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

03.09.2013 19:10

Ja po prostu myje wycinam środek i blenderem miksuje a potem do garnka gotuje to z solą keczupem suszonymi pomidorkami z czosnkiem i cukrem.

Odpowiedzi (15)

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

03.09.2013 18:20

ja po prostu pomidory myję, kroję, gotuję, przecieram prze durszlak i do słoików, nie dodaję przypraw. Za to nie polecam pomidorów rozdrabniać i wkładać od razu do słoika, ponieważ mają dużo wody, która nie ma jak odparować

Renataj

Zadanych pytań: 1275

03.09.2013 18:29

Pomidory obieram ze skórki, kroję w kawałki i zagotowuję.Przygotowuję kilkanaście słoików takich właśnie pomidorów w kawałkach - świetnie sprawdzają się jako dodatek do podsmażonej kiełbasy.Przecier na zupę gotuję do rozgotowania pomidorów, miksuję. Osobiście bardzo lubię pestki pomidorowe w zupie i innych potrawach. A dodatki: różnorodne ale głównie chrzan i czosnek.

gibli

Zadanych pytań: 20

03.09.2013 18:34

Właśnie dziś robiłam bazę - sos pomidorowy do pizzy, makaronu. Ja pomidory myję, gotuję, przecieram przez sito i tu do tego sosu dodaję przyprawy. Na koniec do słoiczków i do pasteryzowania:) Jest super. Podobnie robię przeciery, lecz jedynie dodaję szczyptę soli .:))

Mati13

Zadanych pytań: 1524

03.09.2013 18:38

u mnie pomidory prażymy i przecieramy przez sito - skórki zostają na sicie, a ziarenka nawet jeśli przecisną się przez siateczkę to nic się nie dzieje

Cranberry

Zadanych pytań: 34

03.09.2013 18:40

pomidory rozgotowuję w skórce potem blenduje i przecieram przez sito, dodaję też bazylię świeżą no i sól

gosia561

Zadanych pytań: 1389

03.09.2013 18:41

bez skórek, nasion i przypraw, żeby potem pasował do wszystkiego

idealme

Zadanych pytań: 62

03.09.2013 18:44

ja dodaje oregano, czosnek i bazylię, też przecieram przez sito

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.09.2013 18:52

Bez skórek robię przecier , pomidory rozgotowuje , mieszam blenderem , i dodaję przyprawy

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

03.09.2013 19:04

ja pozbawiam pomidory skórki, a z przypraw dodaję sól, pieprz, a czasami także bazylię i czosnek

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.09.2013 19:23

usmazon pomidory przecieram prze specjalny przecierak dodaję sól trochę pieprzu i cukier

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak