Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

elka72

Zadanych pytań: 15

03.09.2013 18:15

Jak robicie przecier z pomidorów,czy wyrzucacie skórki i ziarenka,jakie przyprawy dodajecie?

Odpowiedzi (15)

elka72

Zadanych pytań: 15

03.09.2013 19:29

Ja też przecieram przez sito rozgotowane już pomidory,potem jeszcze gotuję tak długo aż uzyskam gęsty sos,doprawiam solą,odrobiną cukru i kwasku.

lawenda

Zadanych pytań: 0

03.09.2013 20:06

przecieram przez sitko z małymi oczkami

aisoglam

Zadanych pytań: 321

03.09.2013 20:15

Przecieram pomidory przez sitko z małymi oczkami. Na sitku zostają skórki i nasionka. Co do przypraw, to lubię pikantny przecier, dodaję pieprz świeżo mielony, paprykę chili, sól i czasem zioła prowansalskie.

Janina

Zadanych pytań: 159

03.09.2013 20:48

Sparzam pomidory, obieram ze skórki, rozdrabniam daję do garnka na ogień, gotuję żeby ich odparować, nie przecieram, wlewam wrzący do słoików z baldachem kopru, zakręcam i nie pasteryzuję. Można dać piórko czosnku do słoika;)

chrupnij-sobie.pl

Zadanych pytań: 94

03.09.2013 22:07

kroję duszę na małym ogniu aż skórka odejdzie od miąższu przecieram przez sitko co zostanie do kosza resztę do słoików wekuję i w zimie pomidorówka jak znalazł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak