Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

17.08.2013 12:41

Jak robicie przeciery pomidorowe? Gotujecie pomidory, aż się rozpadną i przecieracie przez sito, czy może najpierw obieracie pomidory, a później gotujecie?

Odpowiedzi (24)

aisza1

Zadanych pytań: 125

17.08.2013 13:09

kroję ze skórką na mniejsze kawałki po czym wrzucam do garnka i gotuję aż się rozpadną następnie przelewam na cedzak i przecieram

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

17.08.2013 13:20

Ja najpierw obieram ze skórki

Alex_M

Zadanych pytań: 119

17.08.2013 13:50

obieram ze skóry, blenduje i gotuje :)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

17.08.2013 13:54

najpierw gotuję, a potem przecieram przez sito

Janina

Zadanych pytań: 159

17.08.2013 14:12

Najpierw sparzam, ściągam skórkę, rozgniatam praską, gotuję, ostatnio nie przecieram przez sito, robię z pestkami. Zapakowuję w słoiki baldach kopru plus łodyżki, zalewam wrzącym przecierem, nie pasteryzuję. Przecier jest wspaniały w smaku z koprem;)

Mniam

Zadanych pytań: 87

17.08.2013 14:34

Super pomysł z tym koperkiem. Wypróbuję:)

mysza75

Zadanych pytań: 96

17.08.2013 15:23

gotuję ze skórką, przecieram przez sito i do słoików :-)

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

17.08.2013 15:32

duszę ze skórkę, miksuję i przecieram - łatwiej i mniej roboty bez sparzania i obierania

caralajna

Zadanych pytań: 435

17.08.2013 18:41

ja wolę obrać, to jest dla mnie łatwiejsze nić przecieranie przez sito

Dorian

Zadanych pytań: 1093

17.08.2013 20:28

najpierw dusze, a pozniej przecedzam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak