Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

aisoglam

Zadanych pytań: 321

07.08.2013 09:02

Jak rozpoznać w restauracji, że danie zostało przygotowane z mrożonego mięsa?

Odpowiedzi (25)

Janina

Zadanych pytań: 159

07.08.2013 09:41

Chciałabym się sama dowiedzieć, nie mam pojęcia;)

aisza1

Zadanych pytań: 125

07.08.2013 09:42

szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia

emeslive

Zadanych pytań: 288

07.08.2013 09:47

Ja myślę, że po smaku raczej nie da rady. Gdy mięso jest mocno przyprawione i poddane obróbce termicznej różnice są niewyczuwalne. No chyba, że zamówimy tatara lub krwisty stek... Łatwiej będzie poznać po konstencji mięsa, zwłaszcza gdy rozmrażane było na szbko w wodzie (mięso będzie suche, bo większość soków zostanie wypłukana) lub mikrofalówce (wtedy będzie wiórowate, twarde przy brzegach).

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

07.08.2013 09:48

myślę że tylko w smaku, czasami wyczuwam

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

07.08.2013 10:04

a ja myślę że to kwestia przygotowania,dla przykładu podobnie w domu jeśli ktoś robi zapasy z mięsa to także je poddajemy obróbce dopiero po rozmrożeniu i czy jest jakaś różnica osobiście jej nie widzę:)

aisoglam

Zadanych pytań: 321

07.08.2013 10:12

Dzięki, pozostaje mi tylko namierzyć panią Gessler i wydusić z niej metodę, dzięki której można określić czy mięso jest rozmrażane czy też nie :) @Emeslive też myślę, że tylko konsystencja może zdradzić mrożenie.

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

07.08.2013 10:15

bardzo trudno rozpoznać,bo mają swoje sposoby,żeby to zakamuflować

mufinka79

Zadanych pytań: 303

07.08.2013 10:18

Po smaku a także po strukturze mięsa, jest chyba bardziej zwarte i mniej soczyste

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

07.08.2013 10:19

myślę, że po smaku

Seba

Zadanych pytań: 1313

07.08.2013 10:50

Myślę, że po smaku i konsystencji.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak