Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

aisoglam

Zadanych pytań: 321

07.08.2013 09:02

Jak rozpoznać w restauracji, że danie zostało przygotowane z mrożonego mięsa?

Odpowiedzi (25)

pestka

Zadanych pytań: 424

07.08.2013 11:03

z pewnością trudno jest rozpoznać, ale na pewno smak i wygląd może to sugerować że było odmrażane

lee-aa

Zadanych pytań: 28

07.08.2013 11:12

Zająć stolik blisko kuchni i nasłuchiwać charakterystycznego brzdęku kuchenki mikrofalowej :) Nam się parę razy zdarzyło ten dźwięk usłyszeć - co dziwne mąż zamawiał wtedy świeżo grillowaną karkówkę :) Sądzę, że łatwiej jest rozpoznać czy już gotowa potrawa nie była odgrzewana na szybko - suche brzegi i charakterystyczna skorupka :)

Barbara/zuza22_85

Zadanych pytań: 66

07.08.2013 12:44

chyba tylko po smaku

Konczi

Zadanych pytań: 632

07.08.2013 15:25

myślę, że nie poznałabym, dobrze doprawione i klient się nie zorientuje, ale lee-aa dobrze napisała - brzdęk kuchenki mikrofalowej i wszystko jasne :D

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

07.08.2013 18:51

lee-aa mikrofala nie słuzy w kuchni-bynajmniej naszej do rozmrażaniaq mięsa czy podgzewania wcześniej przygotowanych potraw.W dobrej kuchni one są także wykorzystywane ,ale w zupełnie innym celu i jej dźwięk nie oznacza że jedzenie jest niedobre a klient oszukany.Ale wiem że i takie miejsca jeszcze istnieją i oby ich jak najmniej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak