Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

13.12.2014 10:39

Jak sobie radzicie z pieczeniem dużego ptactwa np. indyk, gęś w całości ? Jak upiec dość dużą gęś w całości z farszem w środku: do piekarnika mieści się z ledwością. Chcę ją upiec na brytfannie do mięsa ale co dalej: nakryć ją czymś np. folią aluminiową czy nie nakrywać niczym ? Mniejsze okazy /mały kurczak, kaczka/ wkładałam do rękawa lub gęsiarki i przykrywałam pokrywką ale tego okazu nie da rady.

Odpowiedzi (16)

izapozdro

Zadanych pytań: 232

13.12.2014 19:05

jak gęś/kaczka nie chce się zmieścić w brytfannie, to warto ją przełożyć do blachy do pieczenia ciasta :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

13.12.2014 19:23

mam duże naczynie żaroodporne wielkości blachy do pieczenia ciasta i zawsze jak mam większe ptactwo to ją wykorzystuję :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

14.12.2014 09:19

na blaszkę folię, dużego ptaka i nakryć follią

Motorek

Zadanych pytań: 1446

14.12.2014 14:07

kupuję mniejsze sztuki, aby mieściły się w brytfance

Motorek

Zadanych pytań: 1446

14.12.2014 14:08

kupuję mniejsze sztuki, aby mieściły się w brytfance

Ola1984

Zadanych pytań: 295

15.12.2014 07:15

U nas w domu rodzinnym w pierwszy dzień świąt zawsze był pieczony indyk faszerowany. Rodzice po prostu piekli go na dużej blaszce, a wierzch przykrywali folią aluminiową. Pod koniec pieczenia ściągali folię żeby ładnie się zarumienił.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak