Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania84

Zadanych pytań: 67

31.10.2013 13:24

Jak sprawdzacie czy tłuszcz na patelni jest już dostatecznie rozgrzany? Ja dotykam mokrą wykałaczką, jak pryska można zacząć smażenie :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

31.10.2013 13:49

dodaję kroplę wody

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

31.10.2013 13:51

bardzo dobry pomysł z mokrą wykałaczką, ja zawsze tylko na wyczucie

Beatris

Zadanych pytań: 43

31.10.2013 14:34

Pryskam na olej odrobinkę wody i już nie mam wątpliwości, czy jest dobrze rozgrzany. Ale najczęściej "na wyczucie"...

Odpowiedzi (24)

Renata9

Zadanych pytań: 329

31.10.2013 13:35

jak piekę kotlety to wrzucam odrobinę panierki

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

31.10.2013 13:54

ja zawsze coś wrzucam co mam pod ręką ale najczęściej kawałeczek chleba

Alex_M

Zadanych pytań: 119

31.10.2013 13:56

jeśli smażę coś panierowanego to wrzucam szczyptę bułki tartej (czy innej panierki). jeśli samo mięso to dotykam mięsem oleju. jak wrze to znaczy ze rozgrzany

Ola1984

Zadanych pytań: 295

31.10.2013 14:15

Dobrze sprawdza się kawałek chleba, koniec drewnianej łyżki lub odrobina mąki.

krystyna330

Zadanych pytań: 228

31.10.2013 14:20

oddaję szczypte bułki tartej

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

31.10.2013 14:32

sypię odrobinę panierki i obserwuję jak się zachowuje

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

31.10.2013 14:32

na wyczucie raczej smażę

pestka

Zadanych pytań: 424

31.10.2013 14:43

sprawdzam za pomocą kilku kropel wody

joanna30

Zadanych pytań: 50

31.10.2013 15:02

A ja mam oswietlenie nad kuchenką i jak widzę, że olej "faluje" to wtedy zaczynam smażenie ;) czyli tak na oko ;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

31.10.2013 15:07

kropla wody, i od razu widzę czy tłuszcz jest gorący

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak