Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

30.09.2013 07:50

Jak ugotować brukselkę aby nie była gorzka w smaku ???

Odpowiedzi (18)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

30.09.2013 08:59

Dodaję łyżeczkę cukru i gotuje w garnku bez pokrzywki

Beatris

Zadanych pytań: 43

30.09.2013 09:01

A ja właśnie nie lubię brukselki za jej goryczkę. Muszę skorzystać z Waszych rad, może się do niej przekonam.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.09.2013 09:10

Zawsze jak gotuję w zupie ,to nie jest ona gorzka ,może kupiłaś starą lub jakąś inną odmianę

Ola1984

Zadanych pytań: 295

30.09.2013 09:48

Aby brukselka nie była gorzka dodaję do wody w której się gotuje oprócz soli także cukier i szklankę mleka. Mleko neutralizuje goryczkę w tym warzywie.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

30.09.2013 09:53

ja zawsze zamrazam brukselke i dopiero gotuje, wtedy goryczki jest duzo mniej

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

30.09.2013 09:57

Ja do gotowania dodaję odrobinę cukru

Ania321

Zadanych pytań: 179

30.09.2013 12:09

też dodaję trochę cukru i jest dobra

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

30.09.2013 20:14

Dać do wody, w której się ona gotuje : sól, cukier, mleko. Gotować bez pokrywki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak