Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anilewe13

Zadanych pytań: 8

13.01.2015 15:19

Jak upiec doskonały biszkopt?

Odpowiedzi (21)

ania2610

Zadanych pytań: 4

13.01.2015 19:05

Kiedy dodaję pianę z białek na końcu, wtedy mieszam już tylko silikonową łopatką, aby napowietrzyć ciasto i nie zniszczyć struktury piany. Jeśli w przepisie najpierw ubijam pianę, a potem dodaję po żółtku + pozostałe składniki - staram się miksować jak najkrócej, no i oczywiście przesiewam mąkę.

mysza75

Zadanych pytań: 96

13.01.2015 19:42

uważam że podstawa dobrego biszkoptu to dobrze ubite jaja, im mikser ma większe obroty tym lepszy wyjdzie, przetestowałam to sama, albo ubity ręką też jest dobry ale trzeba się przyłożyć. Ubijam najpierw białka, potem dodaje cukier i na końcu po żółtko stopniowo. Piekę temp 160 stopni. do biszkoptu nie potrzeba dodawać proszku do pieczenia, dodaję go tylko do kakaowych

Lucan

Zadanych pytań: 18

13.01.2015 21:07

kluczowy jest dobry piekarnik!

misia53

Zadanych pytań: 339

13.01.2015 23:30

Ja piekę tak jak mysza i też zawsze wychodzi . Nie dodaję mąki ziemniaczanej i proszku do pieczenia ale piekę też biszkopty inaczej ......

Klausia

Zadanych pytań: 251

14.01.2015 04:14

Ja daję w zależności od wielkości 4-5 sztuk dobrze ubitych jajek, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżka oleju, szczypta proszku do pieczenia. Czasami pomijam olej i proszek, a zamiast całej szklanki pszennej robię z dodatkiem ziemniaczanej. Mnie biszkopty dużo wybaczają jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakiś nie wyszedł :)

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

14.01.2015 08:09

Super rady, przydadzą się!:-)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

14.01.2015 10:52

u mnie sekretem jest długie ubijanie białek, min 15 minut, nie potrzebuje wtedy proszku do pieczenia i zawsze wychodzi

Amellia

Zadanych pytań: 139

14.01.2015 11:24

też chętnie się dowiem :)

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

14.01.2015 12:18

ja dodaje ocet, wtedy jest puszysty

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

14.01.2015 14:40

Widzę , że większość rad jest o białym biszkopcie! Tak dla odmiany napisze o ciemnym! Do ciemnego biszkoptu dodaje zawsze bułkę tartą! Czyli np, 4 jajka, 4 łyżki cukru,1 łyżka kakao, 2 łyżki mąki, 1 łyżka bułki tartej, łyżka oleju. Biszkot wychodzi bardzo puszysty, lekki- POLECAM!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak