Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

28.04.2017 12:12

Jak upiec idealny biszkopt ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

05.05.2017 21:13

zapraszam do mojej księgi

Alex_M

Zadanych pytań: 119

29.04.2017 07:58

trzeba mieć dobry przepis :) http://www.doradcasmaku.pl/przepis/276773/najlepszy-biszkopt-do-tortu.html ten polecam, piekę tak od lat i zawsze się udaje. i co najwazniejsze, bez proszku itp

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

30.04.2017 22:04

@gusia 1000 jak ma się nie udać to ani swojskie jajka nie pomogą

Odpowiedzi (20)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

28.04.2017 12:14

Testuję różne przepisy min. tu z portalu i nic mi nie wychodzi są tak twarde jak kamień pomimo iz masa jest ubita na biały puch od czego jest to zależne ??

Renataj

Zadanych pytań: 1275

28.04.2017 12:32

Dobre pytanie:) Mam jeden przepis na małą tortownicę /3 jajka, 0,5 szklanki mąki tortowej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 0,5 szklanki cukru i 1 łyżeczka proszku do pieczenia/, zawsze piekę w tym samym piekarniku, w tej samej temperaturze i raz jest do wysokości połowy obręczy a innym razem wyrasta ponad obręcz. Też się zastanawiam od czego to zależy.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

28.04.2017 14:58

mam tak samo jak Renataj, czasem tak samo przygotowany i ten sam piekarnik a biszkopt nie ciekawy, może mąka ma wpływ?

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

28.04.2017 15:32

Ja mam jeden przepis i zawsze biszkopt wychodzi idealny,jak chcesz większy biszkopt to podwoisz proporcje abo podwójnie lub z 1,5 porcji.Oto link; http://www.doradcasmaku.pl/przepis/394139/tort-na-21-urodziny.mojej-chrzesniaczki..html Jak mogę doradzić po lekkim przestudzeniu biszkopt obróć do góry dnem wtedy góra wychodzi równiuteńka.Ja kładę na większą tortownice obracam do góry dnem i na dno kładę biszkopt.ten przepis jest na tortownice o średnicy 26 cm a piekłam również w 28 cm.Pozdrawiam.

Mniam

Zadanych pytań: 87

28.04.2017 15:58

Piekę tzw biszkopt rzucany i tylko taki http://www.doradcasmaku.pl/przepis/376382/tort-jablkowy-z-krowkami.html

Janina

Zadanych pytań: 159

28.04.2017 16:02

Piekę biszkopt z wodą, daję połowę mąki zwykłej i połowę ziemniaczanej. Wychodzi zawsze super ;))

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

28.04.2017 17:22

Ja piekę z dodatkiem mąki ziemniaczanej i zawsze wychodzi idealny http://www.doradcasmaku.pl/przepis/372739/tort-smietankowo-cytrynowy.-.html

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

29.04.2017 00:37

to może też zależeć od mąki i proszku do pieczenia

ilka01

Zadanych pytań: 6

29.04.2017 00:54

też poczytam rad

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

29.04.2017 01:22

Dobre swojskie jajka, mąka pszenna połączona z mąką ziemniaczaną, dobrze ubite jajka do białości. Można dodać trochę wrzątku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak