Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

28.04.2017 12:12

Jak upiec idealny biszkopt ?

Odpowiedzi (20)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

29.04.2017 01:25

Dobre swojskie jajka, mąka pszenna połączona z mąką ziemniaczaną, dobrze ubite jajka do białości. Można dodać trochę wrzątku.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

29.04.2017 08:04

dziękuje za wszelkie rady , @Alex_M zapewne przy najbliższej okazji skorzystam a tego przepisu dziękuję :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

30.04.2017 08:11

ja też robię biszkopt z mąką ziemniaczaną i wychodzi super :-). . Np. 4 jajka ubijam z 4 łyżkami cukru bardzo mocno aż robią się pękające bańki , to jest najlepszy sposób , że jest dobrze ubity , później dodaję przesianą mąkę zwykłą i ziemniaczaną w proporcji 3 łyżki kopiaste mąki i 1 mąki ziemniaczanej i 1 płaska łyżeczkę proszku do pieczenia , to już tylko lekko wymieszać i wylać na papier , włożyć do mocno nagrzanego piekarnika od razu jak się włącza wentylator. Piekę na oko aż skórka jest taka twardsza :-).

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

30.04.2017 22:04

@Róża1 robię bardzo podobnie jak ty i niestety ostatnio piekłam rzucany przed świętami był super bez mąki ziemniaczanej teraz piekłam taki sam ale nie rzucałam i już nie był taki dobry nie wiem od czego to zależne wymieszałam tez mąkę z masą jajeczną łyżka nie robotem przed świętami wymieszałam robotem nie mam pojęcia od czego to jest zależne

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

01.05.2017 01:21

Robię na różne sposoby.

gosia56

Zadanych pytań: 466

01.05.2017 10:34

zawsze na jedno jajko daję 1 łyżkę mąki czasami daję samą pszenną a czasami mieszam z ziemniaczaną a cukru zawsze daję łyżkę mniej jak jest jajek mąkę mieszam ręcznie uważam ze taki rzucany wyjdzie równiejszy ;)

misia123410

Zadanych pytań: 22

01.05.2017 10:49

Zleży od mąki

pestka

Zadanych pytań: 424

01.05.2017 14:59

robiłam wg różnych przepisów i porad i raz wyrósł więc , raz mniej -i nie zawsze wiem od czego to zależy

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

01.05.2017 16:14

@gosia56 robię podobnie jak piszesz i nie jest taki w/g mnie jak powinien być zauważyłam że bez mąki ziemniaczanej jest bardziej puszysty

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

06.05.2017 00:26

no i dzisiaj piekłam z przepisu co mi wychodził zawsze i niestety, biszkopt klapnięty, nie zakalec ale taki twardawy i niski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak