Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

09.11.2015 16:35

Jak zrobić spód do ciasta z herbatników? Co tam jeszcze trzeba dodać i w jakich proporcjach? Czy takie coś można też potraktować jak zwykłe ciasto i przełożyć jakąś masą np., spód z herbatników, masa budyniowa, znów warstwa z herbatników itd.. ?

Odpowiedzi (13)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

09.11.2015 20:40

Ja do pokruszonych dodaję masło i mieszam aż będą się ładnie kleiły i wykładam tylko spody do tart.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

09.11.2015 20:47

Robię ciasta z samymi herbatnikami np. sernik gotowany i tzw. kantyczkę - wtedy używam całych herbatników. Natomiast często mielę herbatniki, dodaję roztopione masło i albo zapiekam ok 7 minut, albo chłodzę w lodówce wszystko zależy pod jakie ciasto ma być ten spód. Jeżeli ma to być ciasto przekładane masą , musem czy galaretką używam biszkoptów.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

10.11.2015 00:21

Herbatnikami można wykładać spody do serników ,deserów z galaretką i serników bez pieczenia a także przekładać masami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak