Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pacpaw

Zadanych pytań: 266

03.11.2013 11:35

Jaka jest różnica w mące wrocławskiej i np. poznańskiej skoro obie mają ten sam typ?

Odpowiedzi (16)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

03.11.2013 12:48

c.d. ręby. Stosuje się ją głównie do wypieku pieczywa. Mąka pszenna pełnoziarnista (razowa) typ 2000 Powstaje w procesie mielenia całych ziaren, bez oczyszczania, dlatego posiada sporo otrąb. Używana do wypieków zdrowych i o zdecydowanym smaku. Doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa. Warto ją mieszać w różnych proporcjach z innymi typami mąki.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

03.11.2013 13:16

Różnica jest w nazwie. Nie widzę różnicy tupu lepsza ta, a gorsza ta.

Magda60

Zadanych pytań: 1158

03.11.2013 14:17

obie sa dobre

AGNIESZKA144

Zadanych pytań: 338

03.11.2013 15:46

ja też nie widzę różnicy

Kasia36

Zadanych pytań: 463

03.11.2013 20:00

nie mam pojęcia obie produkowane są z pszenicy, mają typ taki sam czyli taką samą zawartość popiołu w gramach na 100 kg mąki, może różnią się tylko tym że produkowane są w różnych częściach Polski, przez inne firmy, z pszenicy z innej części kraju dlatego różnią się barwą, zapachem

marcia7

Zadanych pytań: 166

10.07.2014 17:57

to chyba tylko nazwa producenta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak